Kama-kohupiimakreem musta leivaga

Rahvuslik dessert sobib hästi nt vabariigi sünnipäeva pidulauale.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kohupiima

1 tl vanillisuhkrut

1 sl suhkrut

2-3 sl kamajahu

2 viilu musta leiba

1 tl kaneeli

Valmistamine

Sega kausis kohupiim, suhkur, vanillisuhkur ja kama. Lase külmikus pool tundi kuni tund seista.

Sega suhkur ja kaneel.

Lõika leib väikesteks 1 cm kuubikuteks. Rösti leib pannil võis, lisa suhkru-kaneelisegu ja jahuta.

Vala kamakreem pokaali, raputa peale leivakuubikud ja kaunista maasikaga.

Retsept ilmus ajalehes Postimees 21.2.2009. Pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 03.03.2010 19:27

Lihtne teha ja väga mõnus. Mina kasutasin seekord marjadeks pohli, aga teinekord teen kindlasti ka muude sügavkülmas leiduvate marjadega - nt maasikate või punase sõstaredega.

liilia
postitatud 30.06.2010 17:22

kuna mul oli üsna kuiv kohupiim, siis lisasin ka 100 g hapukoort. väga maitsev ja toitev.