Pardikoiva-confit

Confit de Canard on üks cassoulet põhilisi komponente, ent see on ka maitsev iseseisev roog.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
30 minutit + üleöö maitsestumine + 2 tundi ahjus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 pardikoiba

4 sl meresoola

purustatud musta pipart

6 (värsket) loorberilehte

6 värsket tüümianioksa

1 kg hanerasva või pardirasva

Valmistamine

Hõõru pardikoivad ümberringi meresoola ja musta pipraga. Pane sügavasse ahjuvormi koos tüümiani ja loorberilehtedega. Kata kinni ning lase üleöö maitsestuda.

Järgmisel päeval võta pardikoivad vormist välja ning pühi soolast puhtaks. Puhasta vorm, pane puhtad pardikoivad uuesti vormi, seekord koos hane- või pardirasvaga. Küpseta 150-kraadises ahjus 2 tundi. Keera pardikoibi paar korda pannil ringi, et nad ära ei kuivaks.

Kui pardikoivad on küpsed, siis pane kohe kuumutatud steriliseeritud purki või hoiunõusse. Lisa ürdid, siis kurna peale kuum rasv - pardikoivad peavad olema hane- või pardirasvaga kaetud!

Kata purk kaanega kinni ning lase jahtuda ja rasval hanguda.

Sellisel moel valmistatud pardikoiva-confit säilib kuni 2 kuud külmkapis. Confit' maitse seistes paraneb. Kui plaanid pardikoivad kohe ära süüa, siis kurna rasv eraldi nõusse ja kasuta nt ahjukartulite valmistamiseks.

Loe veel:

Retsept on Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Market: More recipes from a French Kitchen". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni .

LISA KOMMENTAAR

Tsheburashka
postitatud 10.01.2011 13:23

Kuna tegin kohe söömiseks, mitte säilitamiseks, siis küpsetamise ajal rasva lisaks ei pannud, küpsesid enda rasvas.

Tsheburashka
postitatud 31.08.2015 21:16

Pilt ka: