Steigid põdra- või põhjapõdralihast

Neid steike võib valmistada nii põhjapõdra- kui ka põdralihast.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g lõik põdraliha või põhjapõdraliha

0.5 sl võid

0.5 sl õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud liha, siis tõsta täielikult sulanud lihalõigud vähemalt pool tundi enne praadimist toasooja. Külm liha ei pruunistu korralikult, vaid jääb hallikas, samuti muutub liha väga tuimaks.

Kuumuta raudpannil või ja õli segu kuldpruuniks (aga kõrbema ei tohi lasta. Siis pese pann ja alusta uuesti). Lisa paarikaupa lihalõigud (kui liiga palju liha korraga pannile paned, siis jahtub pann liiast ja liha ei prae nii hästi). Kui liha pinnale "pisarad" tekivad, siis keera lihalõik ümber - nii saad mahlasema liha.

Maitsesta musta pipraga, serveeri kartulivormi ja salatiga.

Retsept on soome ajakirjast Herkkutori (45/2003, Hirvi/poropihvi)

LISA KOMMENTAAR