Maksastrooganov

Tummine maksakaste hapukoorega. Retsept S. Masso & O. Relve teosest "Liharaamat" (1978)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g maksa

60 g rasva

2 sibulat

2 sl nisujahu

4 dl vett või puljongit

1 sl vürtsikastet

3-4 sl hapukoort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

praetud või keedetud kartuleid ja magushaput salatit

Valmistamine

Lõika puhastatud maks 1 cm paksusteks ja 4-5 cm pikkusteks ribadeks. Prae kergelt kuumas rasvas. Maitsesta soolaga.

Tõsta maks hautamisnõusse.

Kuumuta praadimisrasvas sibulad ja jahu, lisa vähehaaval kuum vesi ja keeda mõni minut.

Sega juurde vürtsikaste ja hapukoor, maitsesta ning vala kaste maksale. Hauta koos mõni minut.

Serveeri praetud kartulite ja magushapu salatiga.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 25.05.2010 17:36

vürtsikastme jätsin välja, aga tulemus sai ikka väga maitsev

Pille
posted on 16.03.2021 10:24

Liilia saadetud pilt aasast 2010:

Redhott
postitatud 27.07.2012 19:44

Vürtsikastet ei pannud ja lisasin tomatipastat juurte, hea sai.

Hexy
postitatud 29.05.2013 12:58

Maitsev maksakaste

Ilse
postitatud 16.03.2021 10:23

Kiiresti valmiv ja väga maitsev. Kasutasin sriracha kastet, päris nii palju kui retseptis kirjas ei pannud, panin maitse järgi aga sobis suurepäraselt.

Pille
posted on 16.03.2021 10:25

Väga põnev vürtsikastme valik! Mis me "vanasti" oleks pannud, "Lõunamaine" kastet?