Klassikaline püreesupp, mis maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt. Soovi korral saad maitset varieerida erinevate lisandite (rõõsk koor, sulatatud või sinihallitusjuust) ja garneeringutega (krutoonid, krõbe peekon, hakitud maitseroheline).
Koori sibul, haki peeneks. Lõika porru pikuti pooleks, pese vajadusel muld kihtide vahelt välja, siis lõika porru viiludeks. Koori ja tükelda kartulid. Kuumuta potis või, lisa sibul ja porru. Maitsesta vähese soolaga ning prae tasasel tulel umbes 5-7 minutit, kuni porru pehmeneb. ÄRA PRUUNISTA!
Lisa kuum kanapuljong ning seejärel kartulikuubikud. Keeda tasasel tulel, kuni kartulitükid pehmenevad. Püreesta supp saumiksriga või kannmiksris või hõõru läbi sõela. Maitsesta supp soola-pipraga ja serveeri.
Vichyssoise e. porru-kartulipüreesupp
Klassikaline püreesupp, mis maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt. Soovi korral saad maitset varieerida erinevate lisandite (rõõsk koor, sulatatud või sinihallitusjuust) ja garneeringutega (krutoonid, krõbe peekon, hakitud maitseroheline).