350 g kanasüdameid
2 sibulat
100 g kukeseeni või muid metsast pärit seeni
1 klaas valget veini
praadimiseks õli
soola ja musta pipart
Puhasta kanasüdamed kelmetest, tükelda. Prae neid paar-kolm minutit sügaval pannil õlis.
Lisa hakitud sibul ja puhastatud ja tükeldatud seened, kuumuta veel paar minutit.
Lisa vein, lase segu keema ja hauta tasasel tulel, kuni pool vedelikust on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri koos kartulipudru või keedukartuliga. Kõrvale sobib tomatisalat, mis on segatud värsketest ja päikesekuivatatud tomatitest, veidikesest värskest tillist või petersellist ning toiduõlist, maitseks võib lisada ka soolt ja pipart.
Rudolf Visnapuu retsept ilmus ajalehes Postimees 27.9.2009. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Olge te tänatud selle retsepti eest. Kohe läheb tegemisele. Armastan kanasüdant toidus väga ja vaatamata veidrale nimele ja väljanägemisele on tegemist väärt suutäiega! Seentest pean ka lugu, mistõttu olen kindel, et see retsept on MINU. Kui tehtud, kannan ette!
Sai täna proovitud, kukeseentega siis. Lihtne ja väga hea!
Olude sunnil tegin roa punase veini ja šampinjonidega. Kindlasti polnud see päris õige, aga meile ikkagi maitses. Juurde tegin kiire salati tomati, paprika, õli, sinepi, sidrunimahla ja peterselliga.
Ei olnud nii hea, kui lootsin. Mehe arvates täitsa ok.
Üüüü. Zoozi. see ma kodus proovin seda. eile pakusin külalistele öösel lihtsalt cayennega praetud südameid majoneesiga. Ja siin tööl siis Kristjan väitis, et see on üldse koeratoit!!! :D:D:D Hakkasin uurima. ja näe. leidsin su retsepti !!!
Metsaseened olid mul sügavkülmast ja veiniks oli vahuvein. Super, hõrk ja isegi pidulik ma ütleks. Kindlasti teen teinekordki.
Pajaroog kanasüdamete ja metsaseentega
Rupskiretsept Rudolf Visnapuult. Kanasüdameid müüakse külmutatud kujul paljudes toidupoodides.