Pajaroog kanasüdamete ja metsaseentega

Rupskiretsept Rudolf Visnapuult. Kanasüdameid müüakse külmutatud kujul paljudes toidupoodides.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g kanasüdameid

2 sibulat

100 g kukeseeni või muid metsast pärit seeni

1 klaas valget veini

praadimiseks õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta kanasüdamed kelmetest, tükelda. Prae neid paar-kolm minutit sügaval pannil õlis. 

Lisa hakitud sibul ja puhastatud ja tükeldatud seened, kuumuta veel paar minutit.

Lisa vein, lase segu keema ja hauta tasasel tulel, kuni pool vedelikust on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri koos kartulipudru või keedukartuliga. Kõrvale sobib tomatisalat, mis on segatud värsketest ja päikesekuivatatud tomatitest, veidikesest värskest tillist või petersellist ning toiduõlist, maitseks võib lisada ka soolt ja pipart.

Loe veel:

Rudolf Visnapuu retsept ilmus ajalehes Postimees 27.9.2009. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

laiskus lämmatab
postitatud 13.12.2009 19:15

Olge te tänatud selle retsepti eest. Kohe läheb tegemisele. Armastan kanasüdant toidus väga ja vaatamata veidrale nimele ja väljanägemisele on tegemist väärt suutäiega! Seentest pean ka lugu, mistõttu olen kindel, et see retsept on MINU. Kui tehtud, kannan ette!

nämmu
postitatud 13.12.2009 21:29

Sai täna proovitud, kukeseentega siis. Lihtne ja väga hea!

Dee
postitatud 16.12.2009 00:54

Olude sunnil tegin roa punase veini ja šampinjonidega. Kindlasti polnud see päris õige, aga meile ikkagi maitses. Juurde tegin kiire salati tomati, paprika, õli, sinepi, sidrunimahla ja peterselliga.

Zoozi
postitatud 16.12.2009 07:40

Ei olnud nii hea, kui lootsin. Mehe arvates täitsa ok.

Pille
postitatud 31.03.2022 19:52

ZOozi saadetud foto:

Liisu
postitatud 07.01.2011 16:18

Üüüü. Zoozi. see ma kodus proovin seda. eile pakusin külalistele öösel lihtsalt cayennega praetud südameid majoneesiga. Ja siin tööl siis Kristjan väitis, et see on üldse koeratoit!!! :D:D:D Hakkasin uurima. ja näe. leidsin su retsepti !!!

Ilse
postitatud 31.03.2022 18:58

Metsaseened olid mul sügavkülmast ja veiniks oli vahuvein. Super, hõrk ja isegi pidulik ma ütleks. Kindlasti teen teinekordki.