Krehvtine sinep kalvadosega

Tume ja vürtsikas sinep kalvadose e. õunaviina ning sinepiseemnetega, mis sobib eriti hästi sealiha ning rasvase kala (nt lõhe) kõrvale.

Kogus
1.5-2 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 dl sinepipulbrit

3 dl indiaanisuhkrut või muud pruuni suhkrut

2 sl kartulitärklist või maisitärklist

1.5-2 tl soola

1 dl kalvadost

0.5 dl vett

4 sl sinepiseemneid

Valmistamine

Sega potis sinepipulber, suhkur, tärklis, sool, kalvados ja vesi. Kuumuta, aga ära keeda!

Pane sinepiseemned kuivale pannile ja rösti neid 12 minutit, kuni seemned praksuma hakkavad. Võta pann tulelt ning lisa sinepiseemned kohe sinepisegu hulka (pannile jäädes küpsevad need edasi).

Jaota sinepi väikestesse steriliseeritud purkidesse.

Sinep taheneb jahedas ning säilib külmkapis 1-2 kuud.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (8/2009, Tulinen calvadossinappi)

LISA KOMMENTAAR