Maapirni-seenesupp

Mahedamaitseline supp maapirnidest ning šampinjonidest, mõnusalt pehme ning kergelt pähklise maitsega. Suvisel ajal võid kasutada ka nt kukeseeni.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Valmistamine

Koori* ja haki maapirnid ja sibul. Puhasta ning tükelda seened. Kuumuta potis või, lisa sibul, maapirnid ja seened ning prae umbes 5 minutit. Maitsesta vähese soolaga, lisa kuum vesi. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 10 minutit, kuni maapirn on küps.

Püreesta supp kannmikseris või köögikombainis. Pane uuesti potti, lisa rõõsk koor ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga, kaunista tüümianiga.

* Kui on õhukese koorega maapirnid, siis võib need ka hästi hoolega puhtaks pesta. Mina maapirne ei koorinud (olid väga mühklikud mugulad), aga pesin hoolega nii enne kui ka kergelt peale tükeldamist.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 11.12.2009 07:14

Meie sõime ka lõunaks maapirni-seenesuppi väikeste muudatustega. Väga maitsev.