Vahusta munavalged puhtas kausis tugevaks vahuks, siis lisa supilusikakaupa suhkur. Jätka vahustamist, kuni munavalgevaht on läikiv ja tihe.
Tõsta lusika abil munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee peale väike süvend, et pärast oleks lihtsam kooki kaunistada.
Küpseta 140-kraadise ahju alumisel siinil 1 tund. Keera ahi kinni, ära ust ava! Lase beseepõhjal vähemalt 4 tundi või üleöö kinnises ahjus jahtuda.
Libista jahtunud beseepõhi tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor tuhksuhkru, riivitud mandariinikoore, mandariinimahla ning vanillisuhkruga kohevaks. Määri kreem beseepõhjale.
Kaunista mandariinisegmentide, ananassitükikeste* ning granadilli viljalihaga.
* Retseptis pole seda küll mainitud, aga mina kasutaksin kindlasti pigem hoolikalt nõrutatud konservananassi. Värske ananass sisaldab bromeliini, mis kokkupuutel piimaga (siinkohal siis vahukoorega) muutub mõrkjaks.
Retsept on briti ajakirja Woman & Home erilehest "Feel Good Food Christmas" (Christmas 2009)
Beseetort kollaste puuviljadega
Pavlova-tüüpi beseetort, kus mandariinimaitselise kreemiga kaetud torti kaunistavad kollased mandariinid, ananass ning granadill.