Brie-juust brändiga

Sellist eelrooga serveeris meile Tallinnas elav ameeriklanna Rachel. Ääretult lihtne ja maitsev idee, mis sobib nii eelroaks kui ka lihtsalt nt veini kõrvale.
Kasuta kindlasti ümberringi koorikuga kaetud Brie-kolmnurka, mitte suurest juustukerast lõigatud sektorit!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
5 minutit + 10 minutit ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g sektor Brie'd või muud valgehallitusjuustu

2 sl konjakit või brändit

3 sl demerara pruuni suhkrut

Serveerimiseks:

nisuleiba või ciabatta saia

Valmistamine

Aseta terve juustukolmnurk* paraja suurusega vormi. Sega brändi ja demerara suhkur, tõsta segu juustule.

Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit, kuni juust on läbinisti soojenenud ja pehme.

Serveeri kohe, kõrvale paku nt ciabatta nisusaia.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 01.01.2010 20:50

Täitsa mõnus oli.

Pille
postitatud 09.01.2023 08:23

ellist eelrooga serveeris meile Tallinnas elav ameeriklanna Rachel. Ääretult lihtne ja maitsev idee, mis sobib nii eelroaks kui ka lihtsalt nt veini kõrvale. Mina kasutasin Valio Brie juustu ning Liviko Gremy brändit.