Õuna-pisarakook

Terve pere lemmikkook, mis maitseb iseäranis magusalt tänu õrnale munavalgekattele. Kook on parim küpsetamise päeval.

Kogus
12 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g pehmet toasooja võid

1 dl suhkrut

3 munakollast

2 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

Peale:

500-600 g hapukat õuna

1 tl kaneeli

Beseekiht:

4 munavalget

2 dl suhkrut

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased.
Sega jahu küpsetuspulbriga, siis sega või-munavahu hulka.
Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksele ahjuplaadile.
Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, laota tainale ja puista üle kaneeliga.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.
Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri see poolküpsenud koogile ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.

Retsept on Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009). Pildi tegi KOKKAMAS95.
LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 01.09.2012 16:28

väga hea õunakook.

Kristiina
postitatud 29.09.2017 16:24

Meie pere lemmik kook. Lihtne teha ja maitseb hästi. Ainult mina pistan sutsu vähem suhkurt ja siiskigi on piisavalt magus ja hea :)