Hirsipuder rosinatega

Vanaemadeaegne magustoit, mis maitseb eriti hästi koos kisselliga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl hirssi

4 dl vett

3-4 sl suhkrut

2 dl rosinaid (nt Germund)

6 dl piima

2 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Pese hirss hoolega jooksva vee all. Pese rosinad.

Pane pestud hirss potti, lisa vesi. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni vesi on imendunud.

Sega juurde suhkur ja rosinad, kalla juurde piim. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta puder tasasel tulel valmis - selleks kulub umbes 20-25 minutit. Sega aeg-ajalt, et puder põhja ei kõrbeks. 

Maitsesta valmis puder vanillsuhkruga, serveeri koos meelepärase kisselliga.

Valik kisselliretsepte Nami-Namis:

Loe veel:

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 26.09.2010 10:52

Kisselli tegin ploomimoosist üle jäänud vedelikust. Tuli väga hea puder kokku!

Pille
postitatud 05.06.2017 19:00

Seakass saatis sellise pildi:

Ilse
postitatud 05.06.2017 19:30

Tegin rabarberikisselli juurde ja sobis küll. Suhkrut võiks pudrule pigem maitse järgi lisada ja puder võiks ilma kissellita, näiteks sulavõiga ka päris hea magustoit olla.

Pille
postitatud 27.11.2020 16:59

Väga maitsev puder! Mu laste lemmikpuder on muidu riisipuder, tekstuurilt on see üsna sarnane. Sõime kas kisselli või moosiga.