Sega nisu- ja kartulijahu ning tuhksuhkur.
Lõika või kuubikuteks ja näpi kuivaineseguga läbi. Pane juurde külm vesi ning ühenda tainaks.
NB! Sega vaid nii palju, et kõik oleks segi, mitte rohkem!
Lase tainal 1 tund külmas seista.
Sega katte jaoks suhkur ja kaneel omavahel.
Rulli tainast näppude vahel väikesed pallid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga lamedaks. Määri lahtiklopitud munaga ning puista peale kaneelisuhkrut.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised saavad kauni värvi.
Retsept on Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009). Pildi tegi LIILIA.
väga mõnusad küpsised! küpsetasin 200-kraadi juures 10 minutit, seega 175-kraadiga küpsetades kulub siis kindalsti 20 minutit. mida tumedamaks küpsetada, seda krõbedamad saavad.
Vanaema kaneeliküpsised
Ehtsad võimaitselised kaneeliküpsised, mida on lihtne valmistada. Sobivad hästi kingikotti, maitsevad hästi tee või kohvi kõrvale.