300 g tumedat šokolaadi
200 g võid
2 dl suhkrut
4 muna
3.5 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
Toorjuustusegu:200 g maitsestamata toorjuustu
0.5 dl suhkrut
1 muna
1 sl nisujahu
Kaunistamiseks:2 dl vaarikaid
Sulata šokolaad ja või kuumas veevannis.
Vahusta munad suhkruga kõvaks heledaks vahuks, sega juurde vanillisuhkur ja jahu ning seejärel veidi jahtunud šokolaad.
Mikserda teises kausis toorjuustusegu ained hästi segamini.
Määri neljakandiline (20x30 cm) vorm võiga.
Esmalt vala vormi šokolaadisegu ja seejärel juustusegu. Sega kergelt kahvliga, et tekiks marmormuster. Vajuta segu pinnale vaarikad.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.
Isegi kui kook ei tundu valmis olevat, ära rohkem küpseta! Õigel ajal ahjust väljavõetuna jahtub kook mahlaseks ja maitsvaks.
Retsept on raamatust "100 kooki 3", väikeste mugandustega. Pildi tegi kasutaja Kairit Must.
Rammusad olid tõesti ning mulle eriti ei maitsenud.
Mmm, mulle jälle väga maitsesid.
Kas keegi ei ole tähele pannud, et toiduainetes on 3,5 dl nisujahu, aga kuhu see tuleb lisada? Mitte kuskil valmistamises ei ole seda mainitud. Nii raamatus, kui ka paljudes neti retspetides.
Kui see jahu on põhja koostisainete hulgas, ju siis võib selle sinna segada. Igatahes minul nii tehes midagi nihu ei läinud.
sega juurde vanillisuhkur ja jahu .. on ju mainitud :)
See on minu go-to kook, viin seda alati nt töö juurde või külla vms. Siiani küll ainult kiidetud, küsitakse retsepti jne. Rammus on küll, aga suuremale seltskonnale sobibki, kuna tihti üle ühe tüki korraga ei soovi.
Ülimalt hea kook! Ja tõesti tuleb õigel ajal välja võtta, isegi kui tundub, et kook on liiga vedel. Järgmisel hommikul sööma asudes oli ideaalne!
Marmor-brownie'd vaarikatega
Rammusad imemaitsvad šokolaadikoogid, millele vaarikas annab mõnusalt hapuka maitse.