Marmor-brownie'd vaarikatega

Rammusad imemaitsvad šokolaadikoogid, millele vaarikas annab mõnusalt hapuka maitse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

300 g tumedat šokolaadi

200 g võid

2 dl suhkrut

4 muna

3.5 dl nisujahu

1 tl vanillisuhkrut

Toorjuustusegu:

200 g maitsestamata toorjuustu

0.5 dl suhkrut

1 muna

1 sl nisujahu

Kaunistamiseks:

2 dl vaarikaid

Valmistamine

Sulata šokolaad ja või kuumas veevannis.
Vahusta munad suhkruga kõvaks heledaks vahuks, sega juurde vanillisuhkur ja jahu ning seejärel veidi jahtunud šokolaad.
Mikserda teises kausis toorjuustusegu ained hästi segamini.
Määri neljakandiline (20x30 cm) vorm võiga.
Esmalt vala vormi šokolaadisegu ja seejärel juustusegu. Sega kergelt kahvliga, et tekiks marmormuster. Vajuta segu pinnale vaarikad.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.

Isegi kui kook ei tundu valmis olevat, ära rohkem küpseta! Õigel ajal ahjust väljavõetuna jahtub kook mahlaseks ja maitsvaks.

Retsept on raamatust "100 kooki 3", väikeste mugandustega. Pildi tegi kasutaja Kairit Must.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 07.12.2009 11:20

Rammusad olid tõesti ning mulle eriti ei maitsenud.

Runsu
postitatud 24.06.2012 17:48

Mmm, mulle jälle väga maitsesid.

Kirke
postitatud 06.11.2012 20:54

Kas keegi ei ole tähele pannud, et toiduainetes on 3,5 dl nisujahu, aga kuhu see tuleb lisada? Mitte kuskil valmistamises ei ole seda mainitud. Nii raamatus, kui ka paljudes neti retspetides.

Kairit
postitatud 09.02.2013 23:05

Kui see jahu on põhja koostisainete hulgas, ju siis võib selle sinna segada. Igatahes minul nii tehes midagi nihu ei läinud.

To Kirke
postitatud 30.01.2014 17:27

sega juurde vanillisuhkur ja jahu .. on ju mainitud :)

Mann
postitatud 21.12.2017 19:02

See on minu go-to kook, viin seda alati nt töö juurde või külla vms. Siiani küll ainult kiidetud, küsitakse retsepti jne. Rammus on küll, aga suuremale seltskonnale sobibki, kuna tihti üle ühe tüki korraga ei soovi.

Hexy
postitatud 24.07.2019 11:14

Ülimalt hea kook! Ja tõesti tuleb õigel ajal välja võtta, isegi kui tundub, et kook on liiga vedel. Järgmisel hommikul sööma asudes oli ideaalne!