Lõhe kuumal taldrikul

Hämmastavalt lihtsalt valmiv kalaroog Harri Ilvese raamatust "Kala ja mereannid"

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g hästi kvaliteetset lõhe- või forellifileed

1 tl hakitud värsket murulauku

2 sl hakitud värsket tilli

2 sl võid

soola ja musta pipart

sidrunit

Valmistamine

Lõika kalafileest fileerimisnoa abil hästi õhukesed viilud.

Sega hakitud maitseroheline ja sulatatud või.

Kuumuta taldrik 100-kraadises ahjus.

Võta taldrik ahjust. Aseta kalaviilud kuumale taldrikule nii, et kogu taldrik oleks kaetud. Puista kalale maitserohelist ja vala üle sulavõiga. Maitsesta soola-pipraga, puista peale veidi riivitud sidrunikoort.

Serveeri kohe värske salati ja sidruniga.

LISA KOMMENTAAR

Liisi107
postitatud 21.01.2010 13:51

Ülimalt lihtsalt ja kiiresti valmistatav roog. Tulemuseks väga maitsev kerge eine. Kindlasti üks lemmikuid.

Pille
postitatud 09.10.2016 14:35

Liisi saadetud foto:

Üllekas
postitatud 10.09.2011 22:55

Lõhe kuumal taldrikul olime kunagi juba katsetanud ja tegime nüüd siis uuesti. Maitsestada võiks seda kupatust päris julgelt.

Pille
postitatud 09.10.2016 14:36

Ülleka saadetud foto: