Mina kasutasin apelsinide marineerimiseks Blossa mandariiniglögi (15%), ent kasutada võib ka mõnda muud tsitruselikööri.
4 suurt magusat apelsini
2-3 sl apelsinilikööri (nt Cointreau)
kookoshelbeid või -laaste
jõhvikaid või granaatõunaseemneid
Lõika apelsinid segmentideks. Pane kaussi koos kogunenud apelsinimahlaga.
Kalla peale Cointreau apelsiniliköör, sega kergelt läbi.
Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.
Jaota maitsestatud apelsinisegmendid ja -mahl pokaalidesse. Puista peale kookoslaastud või -helbed ning kaunista jõhvika või granaatõunaseemntega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mõnus lihtne tundub ja igati sobilik praeguste söögiorgiate lõppu.
Eile just otsisin interneti avarustes ideed jõuluõhtu koogi osas ja nüüd mõtlen, et äkki hoopis kerge magustoit oleks parem kui kook :)
Jõulune apelsinisalat
Mina kasutasin apelsinide marineerimiseks Blossa mandariiniglögi (15%), ent kasutada võib ka mõnda muud tsitruselikööri.