Jõulune apelsinisalat

Mina kasutasin apelsinide marineerimiseks Blossa mandariiniglögi (15%), ent kasutada võib ka mõnda muud tsitruselikööri.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt magusat apelsini

2-3 sl apelsinilikööri (nt Cointreau)

Serveerimiseks:

kookoshelbeid või -laaste

jõhvikaid või granaatõunaseemneid

Valmistamine

Lõika apelsinid segmentideks. Pane kaussi koos kogunenud apelsinimahlaga.

Kalla peale Cointreau apelsiniliköör, sega kergelt läbi.

Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.

Jaota maitsestatud apelsinisegmendid ja -mahl pokaalidesse. Puista peale kookoslaastud või -helbed ning kaunista jõhvika või granaatõunaseemntega.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 08.12.2009 17:11

Mõnus lihtne tundub ja igati sobilik praeguste söögiorgiate lõppu.

Ennike Luhtaru
postitatud 08.12.2020 14:11

Eile just otsisin interneti avarustes ideed jõuluõhtu koogi osas ja nüüd mõtlen, et äkki hoopis kerge magustoit oleks parem kui kook :)