Hautatud punane kapsas kadakamarjade ja õuntega

Sobiv roog jõululauale. Punane kapsas sisaldab hulgaliselt kiudaineid ning C-vitamiini.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg punast kapsast

3 sl oliiviõli

1 sl kadakamarja

5 sl vaarikaäädikat

1 sl fariinsuhkrut

1.5 dl vett

50 g võid

2 tk suurt punasekoorelist kõvemat õuna

Valmistamine

Lõika punane kapsas õhukesteks ribadeks. Pane kapsaribad koos 2 sl oliiviõliga potti ning kuumuta keskmisel tulel 5 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa kadakamarjad, vaarikaäädikas, pruun suhkur ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 20 minutit.
Kuumuta või ja 1 sl õli teises potis. Lisa õunasektorid ja prae 8-10 minutit, kuni õunad on pehmed.
Sega praetud õunad kapsa hulka. Hauta veel umbes 5 minutit.
Pane soojendatud kaussi ja serveeri.

Retsept on briti ajakirja Woman & Home lisalehest "Feel Good Food Christmas" (Christmas 2009)
LISA KOMMENTAAR