Sidruni-rosmariinikattega kalafileed

Valge kala krõbeda sidruni-rosmariinikatte all. Kasuta nt hõbeheiki.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 valge kala fileed - nt

heiki e. euroopa merluusi või hõbeheiki e. hõbemerluusi

2 oksa rosmariini või 1 tl kuivatatud ürti

2 viilu tahket saia (ca 50 g)

2 sidruni riivitud koor + sektorid serveerimiseks

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Peenesta rosmariin, saiapuru, sidrunikoor ja veidi soola-pipart köögikombainis peeneks puruks.

Aseta kalafileed ahjupannile, nahk ülalpool. Küpseta keskmise kuumusega grillahjus 4 minutit.

Keera kalafileed ringi, aseta igale kalafileele saiapurusegu. Nirista peale oliiviõli, siis küpseta grillahjus vees 4 minutit, kuni saiapurukate on kuldne ja krõbe ning kala läbinisti küps.

Serveeri keedetud ja võiga segatud varajaste kartulitega ning sidrunisektoritega.

BBC Good Foodi retsept (Lemon & rosemary crusted fish fillets, April 2009). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 02.03.2010 08:33

Üsna maitsev!