Kerge sojaoasalat

Sügavkülmutatud kaunadest puhastatud edamame sojaubadest saab vähese vaevaga lihtsa ja maitsva jaapanipärase salati.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g külmutatud kaunadest puhastatud edamame sojaube

Salatikaste:

2 tl jaapani sojakastet (nt Kikkoman)

1 tl seesamiõli

1 tl riisiäädikat või ume ploomi äädikat

1 sl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta vesi keemiseni. Lisa sojaoad ning keeda umbes 4-5 minutit, kuni oad on läbinisti küpsed.

Kurna hoolega. Sega juurde sojakaste, seesamiõli, äädikas ja röstitud seesamiseemned.

Serveeri soojalt või jahtunult.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega tamari sojakastet. 

Mina serveerisin niiviisi valmistatud sojaube ühel jaapanipärasel õhtusöögil.

LISA KOMMENTAAR

minna
postitatud 15.06.2011 12:01

Kust küll eestis saada edamame ubasid?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 15.06.2011 15:05

Mina olen ostnud nii kaunu kui ka juba lüditud ube Kadrioru NOP-poest, kus neid müüdi külmutatud kujul.