Šokolaadikook Daimi-kreemiga

Mahlaka šokolaadikoogi valmistamisega tuleks alustada serveerimisele eelneval päeval.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

200 g tumedat šokolaadi

4 muna

150 g suhkrut

150 g nisujahu

näpuotsaga soola

Kattekreem:

2 dl 35% rõõska koort

2 sl kakaopulbrit ja

1 sl tuhksuhkrut VÕI

2 sl kakaojoogipulbrit

112 g Daim šokolaadi (4 väikest tahvlit)

Valmistamine

Määri 20 cm lahtikäiv koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.

Sulata või, tõsta tulelt, lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda.

Vahusta munad suhkruga, sega juurde jahtunud šokolaadisegu. Sega õrnalt hulka jahu ja sool. 

Kalla tainas vormi. Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil 14-15 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, soovitatavalt jahedas.

Enne serveerimist vahusta rõõsk koor kakaopulbri ja suhkruga või kakaojoogipulbriga. Lisa hakitud Daim-šokolaad. 

Lõika kook sektoriteks, kata pealt kreemiga ja serveeri. 

Retsept on mugandatud Pereköögist. 

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 29.03.2010 16:43

liiga kuiv keeks. eriti ei.

Triin
postitatud 04.02.2011 16:04

oli väga tavaline.