200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
150 g suhkrut
150 g nisujahu
näpuotsaga soola
Kattekreem:2 dl 35% rõõska koort
2 sl kakaopulbrit ja
1 sl tuhksuhkrut VÕI
2 sl kakaojoogipulbrit
112 g Daim šokolaadi (4 väikest tahvlit)
Määri 20 cm lahtikäiv koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.
Sulata või, tõsta tulelt, lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda.
Vahusta munad suhkruga, sega juurde jahtunud šokolaadisegu. Sega õrnalt hulka jahu ja sool.
Kalla tainas vormi. Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil 14-15 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, soovitatavalt jahedas.
Enne serveerimist vahusta rõõsk koor kakaopulbri ja suhkruga või kakaojoogipulbriga. Lisa hakitud Daim-šokolaad.
Lõika kook sektoriteks, kata pealt kreemiga ja serveeri.
Retsept on mugandatud Pereköögist.
Šokolaadikook Daimi-kreemiga
Mahlaka šokolaadikoogi valmistamisega tuleks alustada serveerimisele eelneval päeval.