25 g võid
200 g speltanisukruupe või odrakruupe
6-9 dl vett või köögiviljapuljongit
10 päikesekuivatatud tomatit õlis
hakitud värsket peterselli või tüümiani
soola ja musta pipart
Loputa kruubid jooksva vee all, siis nõruta hoolega.
Kuumuta paksupõhjalises potis või, lisa kruubid ja prae paar minutit. Siis lisa kuum puljong ning veidi soola.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 30-60 minutit (speltanisukruubid valmivad kiiremini, kui odrakruubid; samuti vajavad odrakruubid oluliselt rohkem vedelikku).
Haki päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, sega koos hakitud peterselli ja/või tüümianiga kruupide hulka.
Maitsesta pipra ja vajadusel veel soolaga ning serveeri.
Vahelduseks väga maitsev kruubipuder. Kogusest kipub pearoana neljale napiks jääma, kahele-kolmele vast piisaks. Vedelikku kulus hautamiseks ca liiter ehk kaks korda rohkem kui retseptis märgitud (kasutasin odrakruupe). Õlis tomatite asemel kasutasin lihtsalt kuivatatud tomateid ning lisasin need hautamise alguses.
Kasutasin odrakruupe ja tuli üllatavalt heaaa, teeks teinekordki.
Kruubipuder päikesekuivatatud tomatitega
Päikesekuivatatud tomatid ja ürdid annavad lihtsale kruubipudrule palju põnevama maitse. Mina kasutasin speltanisukruupe.