3 muna
1 dl suhkrut
1 dl nisujahu
Õhuline põhi e. besee:1 dl suhkrut
Kakaokreem:200 g võid
1 dl tuhksuhkrut
100 g suhkruga kondenspiima
1 sl kakaopulbrit
vanilli ja konjakit
Trühvlipuru:1 dl tuhksuhkrut
1 tl võid
1 sl kakaopulbrit
essentsi ja vanilliekstrakti
Pooltoodeteks on 200 g biskviitpõhja, 100 g õhulist põhja, 400 g kakaokreemi, 100 g trühvlipuru, 2 sl puuvilju või kompotti, šokolaadi, 1/2 klaasi magusat mahla
Puru valmistamiseks sega kõik ettenähtud ained ja hõõru läbi. Kui puru jääb liiga kuiv ja suuremateks tükkideks ei ühine, võid lisada veidi kanget veini, konjakit või magusat mahla. Ühtlaselt läbisegatud mass hõõru läbi jämedama sõela. Trühvlipuru peab jääma ilus sõmer.
Tordi kokkupanemine.
Biskviitpõhi lõika kaheks kettaks. Beseekiht pane keskele. Kõik kihid ühenda omavahel kakaokreemiga, biskviitpõhjad niisuta enne mahlaga.
Tordi pealispind ja ääred kata hoolikalt kreemiga, et trühvlipuru külge hakkaks.
Kaunista kreemi, šokolaadi ja kompotipuuviljadega. Kuna tort on tume, on soovitav kasutada heledavärvilisi kompotipuuvilju (õun, aprikoos).
Trühveltorti võib valmistada ka ilma beseekihita. Siis valmistatakse biskviitpõhja poole võrra rohkem. Ülejäänu on analoogne.
Retsept on pärit raamatust "Kokaraamat" (1984, kirjastus Valgus). Fotol on Kiilikese versioon trühvlitordist (ilma beseekihita).
Tort oli maitsev, suur tänu retsepti eest. Tegin esimest korda biskviiti gluteenivaba jahuga. Täitsa kannatas. Kui teeks läbi biskviittordi, siis vist ei oleks kuigi hea, aga seal, kui paksem kiht oli besee, siis keegi ei saanud arugi, et jahu pole :).
Trühveltort
Klassikaline pidulik küpsetis, kus biskviit- ja beseekihid on ühendatud kakao-võikreemiga ning tort on kaunistatud trühvlipuruga.