Viigimarjamoos madeiraga

Madeiraga maitsestatud moos kuivatatud viigimarjadest. Sobib nii saia peale kui ka koogitäidiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 dl vett

200 g kuivatatud viigimarju

0.5 dl suhkrut

2 sl madeirat

1 dl moosisuhkrut

Valmistamine

Mõõda kõik komponendid peale moosisuhkru potti. Kuumuta keemiseni ning keeda kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni viigimarjad on pehmed. Võta pott tulelt. Kalla viigimarjasegu kitsasse nõusse ning püreesta sauseguriga.

Kalla viigimarjapüree potti tagasi. Kui segu on liiga paks, lisa veidi vett. Lisa moosisuhkur, kuumuta ja keeda segu veel 5 minutit, pidevalt segades.

Loe veel:

Retsept on Sirpa Talka raamatust "Hõrgud kodused koogid" (kirjastus Varrak)

LISA KOMMENTAAR