200 g Kreeka jogurtit
1 muna
150 g nisujahu (2,5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
1 sidruni riivitud koor
Klopi muna jogurtiga läbi, siis sega juurde soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks - tainas on üsna paks, aga mitte kõva (vajadusel lisa sorts piima).
Kuumuta väikeses potis toiduõli 180 kraadini. Võta teelusikaga tainast ning teise teelusika abil poeta see kuuma õli sisse. Pane korraga õlisse 5-6 pontšikut, mitte rohkem - liiga palju pontšikuid jahutab õli liialt maha.
Küpseta mõned minutid, pontšikuid aeg-ajalt ringi pöörates, kuni pontšikud on kenasti kuldsed. Tõsta köögipaberile tahenema, siis puista peale ohtralt tuhksuhkrut ja serveeri.
Šokolaadisõbrad võivad pontšikuid hoopis sulašokolaadi sisse kasta!
Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda.
Jogurtipontšikud
Mõnusalt pontsakad minipontšikud, mille tainasse pole suhkrut lisatud.