Fariinsuhkrukompvekid

Kõige enam meenutavad need fudge-kompvekid lehmakomme - natuke pudisevad, hästi magusad. NB! Kompvekkide valmistamiseks on vaja suhkrutermomeetrit!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g võid

1 kg fariinsuhkrut

400 g purk suhkruta kondenspiima

2 dl vett

vormi määrimiseks õli

Valmistamine

Vooderda 22x32 kõrgete servadega koogivorm küpsetuspaberiga ning määri paber mahedamaitselise õliga.
Sulata suures paksupõhjalises potis või tasasel tulel. Siis lisa kondenspiim, klaasitäis vett ning suhkur. Sega puulusikaga, kuni suhkur on sulanud ja segunenud.
Tõsta kuumust ning lase segul podiseda 30-45 minutit, kuni suhkrutermomeeter näitab 116-118°C. Sega puulusikaga aeg-ajalt ning kontrolli hoolega termomeetri näitu, sest suhkrusegu temperatuur tõuseb väga kiiresti.
Kui vajalik temperatuur on saavutatud, siis tõsta pott külma veega täidetud kraanikaussi, et peatada edasine kuumenemine. Lase umbes 5 minutit jahtuda, kuni temperatuur on kukkunud 110°C.
Sega puulusikaga, kuni segu pakseneb ja enam ei läigi, siis kalla kiiresti ettevalmistatud koogivormi, silu pealt ühtlaseks ning lase jahtuda ja taheneda. Ettevaatust - segu on väga kuum!
Kui kompvekimass on täielikult jahtunud, siis lõika väikesteks ruutudeks või nelinurkadeks.

LISA KOMMENTAAR