Maapirnisupp salvei ja suitsulihaga

Algretseptis soovitatakse külmsuitsu-põhjapõdraliha kasutada, aga ilmselt võib selle asendada mõne muu suitsulihaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l köögiviljapuljongit

600 g maapirni

2-3 jahust kartulit

soola ja musta pipart

paar lehte salveid

2 dl 10% rõõska koort

lusikatäis võid

100 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha

Valmistamine

Kuumuta köögiviljapuljong keemiseni. Lisa kooritud ja tükeldatud maapirnid ja kartulid ning keeda pehmeks. Püreesta (nt sauseguriga).
Maitsesta saadud püreesupp soola, pipra ja salveiga. Sega juurde koor ning veidi võid ning kuumuta uuesti läbi.
Jaota supp taldrikutesse, kaunista suitsuliharibadega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajalehest Aamulehti (Maa-artisokkakeitto). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 30.10.2009 23:49

Kasutasin Rannamõisa kalkuni toorsuitsuliha, sobis väga hästi. Supp oli ka väga maitsev.

Nippi
postitatud 20.09.2011 17:59

Ma praadisin sibula ja toorsuitsusingi pannil ära. Segasin supi sisse. salvei asemel lisasin üldse peterselli ja murulauku. Maitse on oivaline!