200 g külmutatud pohli
0,5-1 dl suhkrut
2-3 munavalget
Moosiga variant:280 g pohlamoosi
näpuotsaga soola
1 tl vanilliekstrakti
Kaunistuseks:värsket münti või sidrunmelissi
Peenesta külmunud pohlad köögikombainis. Lisa suhkur ning munavalged töötavasse masinasse - munavalged peaksid vahustuma heledaks roosaks vahuks.
Kui kasutad moosi:
Pane moos, munavalged, vanilliekstrakt ja näpuotsatäis soola lauamikseri kaussi. Mikserda umbes 5-7 minutit, kuni saad koheva, õhulise ja roosa vahu.
Jaota magustoidupokaalidesse (soovi korral kasuta pritskotti). Kaunista tervete pohladega või mündi- või melissiliehtdega.
Serveeri 24 tunni jooksul, kauem selline vaht ei püsi.
Pildi tegi toidukirjutaja Mari-Liis Ilover.
hea kerge magustoit, parajalt mõrkjas pohlane.Meeldib kindlasti neile, kes pole liiga magusate magustoitude sõber:) mul polnud kaalu käepärast, seega pohli ei kaalunud. Panin 3 dl värskeid pohli, 2 dl suhkrut, 3 munavalget. Mulle tundub, et 0,5 dl 200 g pohlade kohta jääb liiga hapu. Samas ei tea ka, eks see sõltub maitsest ja pohladest.
Unustasin veel lisada, et kasutasin tavalist suhkrut.
Õhuline pohlavaht (trollivaht)
Külmutatud pohlad ja vahustatud munavalged - tulemuseks on õhuline ja kerge põhjamaine dessert. Lihtne ja kalorivaene dessert. Norras kutsutakse seda trollivahuks ('trollkrem').