Õhuline pohlavaht (trollivaht)

Külmutatud pohlad ja vahustatud munavalged - tulemuseks on õhuline ja kerge põhjamaine dessert. Lihtne ja kalorivaene dessert. Norras kutsutakse seda trollivahuks ('trollkrem').

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Marjadega variant:

200 g külmutatud pohli

0,5-1 dl suhkrut

2-3 munavalget

Moosiga variant:

280 g pohlamoosi

2 munavalget

näpuotsaga soola

1 tl vanilliekstrakti

Kaunistuseks:

värsket münti või sidrunmelissi

Valmistamine

Kui kasutad marju:

Peenesta külmunud pohlad köögikombainis. Lisa suhkur ning munavalged töötavasse masinasse - munavalged peaksid vahustuma heledaks roosaks vahuks.

Kui kasutad moosi: 

Pane moos, munavalged, vanilliekstrakt ja näpuotsatäis soola lauamikseri kaussi. Mikserda umbes 5-7 minutit, kuni saad koheva, õhulise ja roosa vahu. 

Serveerimine:

Jaota magustoidupokaalidesse (soovi korral kasuta pritskotti). Kaunista tervete pohladega või mündi- või melissiliehtdega.

Serveeri 24 tunni jooksul, kauem selline vaht ei püsi. 

Loe veel:

Pildi tegi toidukirjutaja Mari-Liis Ilover.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 23.08.2010 19:50

hea kerge magustoit, parajalt mõrkjas pohlane.Meeldib kindlasti neile, kes pole liiga magusate magustoitude sõber:) mul polnud kaalu käepärast, seega pohli ei kaalunud. Panin 3 dl värskeid pohli, 2 dl suhkrut, 3 munavalget. Mulle tundub, et 0,5 dl 200 g pohlade kohta jääb liiga hapu. Samas ei tea ka, eks see sõltub maitsest ja pohladest.

Mari-Liis
postitatud 23.08.2010 19:56

Unustasin veel lisada, et kasutasin tavalist suhkrut.