Ananassi-porgandikook

Maitsev porgandikook, millele ananass lisab mahlasust ja mõnusa maitsenüansi.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

150 g suhkrut

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kaneeli

100 g sulatatud võid

3 dl ehk u 100 g peenelt riivitud porgandit

225 g purustatud konservitud ananassi (soovitatavalt omas mahlas; brutokaal)

Valmistamine

Nõruta ananassikonserv.

Vahusta munad suhkruga.

Sega jahu, küpsetuspulber ja kaneel omavahel, lisa koos jahtunud sulavõi, riivitud porgandi ja ananassitükkidega munavahule. Sega õrnalt läbi.

Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 23 cm lahtikäivasse vormi.

Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

LISA KOMMENTAAR

kirss
postitatud 30.08.2004 13:31

Nagu NIII hea kook tuli :O

Kristi
postitatud 22.10.2006 12:29

Mõnus, mahlane. Enne ei saa pidama kui kõik otsas! :P

marit
postitatud 22.11.2008 16:37

Sai ka järgi proovitud, sööks kohe mitu, mitu, mitu tükki järjest ära, nii maitsev!

Mann
postitatud 15.03.2009 14:01

Tegin täna hommikuks, aga kuidagi ei istunud see kook. Liialt läila jäi mu maitsele.

Mann
postitatud 16.03.2009 10:08

Kahel esimesel päeval koogi magusus häiris, aga täna, kolmandal päeval, võtsin tüki tööle kaasa, ja sobis süüa. Mahlane tunduvalt rohkem kui alul. Tsibakas ingverit järgmine kord aitaks.

minukiisu
postitatud 15.03.2011 10:21

Ei saanud poest purustatud ananassi vaid lõikkasin ananassi rõngad hästi peeneks ja nõrutasin ,kuid ei olegi vaja väga kuivaks neid teha ,siis jääks vist mahlasem. Muidu oli väga hea.

Ilus
postitatud 30.01.2023 18:54

Ma ei tea kas on võimalik ta koju jätta...

Pille
postitatud 05.10.2023 19:56

Üks väga ammune pilt siit ka veel :) Hea lihtne kook, ananass annab mahlasust.