3 muna
150 g suhkrut
180 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
100 g sulatatud võid
3 dl ehk u 100 g peenelt riivitud porgandit
225 g purustatud konservitud ananassi (soovitatavalt omas mahlas; brutokaal)
Nõruta ananassikonserv.
Vahusta munad suhkruga.
Sega jahu, küpsetuspulber ja kaneel omavahel, lisa koos jahtunud sulavõi, riivitud porgandi ja ananassitükkidega munavahule. Sega õrnalt läbi.
Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 23 cm lahtikäivasse vormi.
Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Nagu NIII hea kook tuli :O
Mõnus, mahlane. Enne ei saa pidama kui kõik otsas! :P
Sai ka järgi proovitud, sööks kohe mitu, mitu, mitu tükki järjest ära, nii maitsev!
Tegin täna hommikuks, aga kuidagi ei istunud see kook. Liialt läila jäi mu maitsele.
Kahel esimesel päeval koogi magusus häiris, aga täna, kolmandal päeval, võtsin tüki tööle kaasa, ja sobis süüa. Mahlane tunduvalt rohkem kui alul. Tsibakas ingverit järgmine kord aitaks.
Ei saanud poest purustatud ananassi vaid lõikkasin ananassi rõngad hästi peeneks ja nõrutasin ,kuid ei olegi vaja väga kuivaks neid teha ,siis jääks vist mahlasem. Muidu oli väga hea.
Ma ei tea kas on võimalik ta koju jätta...
Üks väga ammune pilt siit ka veel :) Hea lihtne kook, ananass annab mahlasust.
Ananassi-porgandikook
Maitsev porgandikook, millele ananass lisab mahlasust ja mõnusa maitsenüansi.