450 g basmatiriisi
vett
2 sl maapähkliõli
1 kaneelikoor (u 5 cm jupp)
5 kardemoni kupart
4 nelki
8 dl vett
maitse järgi soola
50 g võid
Loputa riis hoolega külmas vees. Nõruta, pane potti, kalla peale külm vesi ning lase 30 minutit paisuda. Nõruta riis ja pese uuesti läbi.
Kuumuta suures kaanega potis õli. Lisa kaneelikoor, kardemonikuprad, nelk ja tähtaniis.
Kuumuta pool minutit, kuni vürtsid on aromaatsed.
Lisa külm vesi ja sool ning kuumuta keemiseni.
Sega juurde pestud ja leotatud riis.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta umbes 7 minutit, kuni vesi on imendunud. ÄRA SEGA.
Kata pott kaanega, keera kuumus miinimumini ning lase 10 minutit seista.
Sega kahvliga läbi, lisa väikesed võikuubikud.
Riisiroa võid kuni 30 minutit enne serveerimist valmis teha.
Pilau-riis
Indiapärane vürtsidega maitsestatud basmati riis. Sobib loomulikult kõiksugu india roogade lisandiks. Serveerimisel jäta visuaalse efekti eesmärgiks vürtsid riisi sisse, aga ära neid söö :)