Karamellikaste

Fariinsuhkrust ja koorest lihtne karamellikaste, mis on üsna tume. Maitsev nii soojalt kui ka jahtunult. Maitsev lisand jäätisele ning erinevate (õuna)kookide juurde.

Kogus
2,5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl 35% rõõska koort

100-150 g fariinsuhkrut

Valmistamine

Sega potis rõõsk koor ja fariinsuhkur.

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni kaste pakseneb.

Jälgi kastet pidevalt, sest see võib üle keeda!

Fotol on karamellikaste riivõunakoogi lisandiks.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.03.2024 18:47

Üks lihtsamaid karamellikastmeid üldse, vaid kaks komponenti. Teen sageli, tuleb vaid silma peal hoida, et kastet liiga kaua ei kuumuta.