Liide porgandikeeks rosinate, ananassi ja kookoshelvestega

Selle keeksi maitseomadused seistes ainult paranevad, nii et võid keeksi kasvõi nädalapäevad enne serveerimist valmis küpsetama.

Kogus
16 lõiku
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 porgandit

100 g rosinaid

225 g ehk 1 väike purk ananassitükke

2 dl kookoshelbeid

5 muna

2,5 dl suhkrut

4 dl nisujahu

3 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

2 tl kaneeli

2 tl vanillisuhkrut

2 dl heamaitselist õli

Valmistamine

Riivi porgandid jämeda riiviga. Mõõda kõik koostisosad kaussi ja sega tainaks kokku. Vala tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksi- või koogivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus tund aega. 

Lase koogil veidi jahtuda, siis kummuta vormist välja. 

Retsept ilmus ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisas "Pereköök" (aprill 2015)

LISA KOMMENTAAR

Ristl
postitatud 01.02.2017 12:36

Väga lihtne argiõhtu kook. Pigem siiski vormikook kui keeks. Soovitan asendada õli sulatatud võiga ja valge suhkru asemel kasutada heledat muscovadot. 2 tl kaneeli ei ole koogi maitses üldse tunda, nii et seda võiks olla oluliselt rohkem või siis võib ka üldse ära jätta, sest juurde ei anna see midagi.