Ploomi-martsipanipirukas

Lahtine lehttainapirukas ploomide ja martsipanidega. NB! Mõned ploomisordid küpsevad ahjus hapukaks - siis puista pärast koogile julgelt tuhksuhkrut. Martsipani maitse on tugevam järgmisel päeval.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

1 klopitud muna

200 g martsipani

400 g küpseid ploome

2 sl suhkrut

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Rulli lehttainas peaaegu ahjuplaadi suuruseks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Tee terava noaga umbes 2 cm kaugusele piruka servast ümberringi kerge sisselõige.

Pintselda lehttainas lahtiklopitud munaga.

Riivi martsipan või lõika õhukesteks laastudeks, laota lehttainale (sisselõikest sissepoole).

Poolita ploomid, eemalda kivid ning laota ploomipoolikud martsipaniga kaetud lehttainale, lõikepind ülal.

Puista peale suhkrut ning küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni tainas on kuldne ja kook küpsenud.

Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 16.08.2010 19:15

Mmmm kui hää oli. Serveerisin vahukoorega. ;)