500 g pärmi- lehttainast
1 klopitud muna
200 g martsipani
400 g küpseid ploome
2 sl suhkrut
Serveerimiseks:Rulli lehttainas peaaegu ahjuplaadi suuruseks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Tee terava noaga umbes 2 cm kaugusele piruka servast ümberringi kerge sisselõige.
Pintselda lehttainas lahtiklopitud munaga.
Riivi martsipan või lõika õhukesteks laastudeks, laota lehttainale (sisselõikest sissepoole).
Poolita ploomid, eemalda kivid ning laota ploomipoolikud martsipaniga kaetud lehttainale, lõikepind ülal.
Puista peale suhkrut ning küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni tainas on kuldne ja kook küpsenud.
Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ploomi-martsipanipirukas
Lahtine lehttainapirukas ploomide ja martsipanidega. NB! Mõned ploomisordid küpsevad ahjus hapukaks - siis puista pärast koogile julgelt tuhksuhkrut. Martsipani maitse on tugevam järgmisel päeval.