Kreegimoos

Paks džemmilaadne moos, paljude lemmik!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1,2 kg kreeke

1 dl vett

500 g suhkrut või veidi vähem moosisuhkrut

Valmistamine

Pese kreegid, pane koos vähese veega potti. Kuumuta tasasel tulel umbes 20-30 minutit, kuni kreegid on lõhki keenud ning pehmenenud. Hõõru kuum segu puulusikaga läbi metallsõela või noki lihtsalt kreegikivid moosi seest kahvliga välja.

Kaalu saadud püree ning lisa 500 g suhkrut* 1 kg kreegipüree kohta. Kuumuta moosi veel 10 minutit keskmisel tulel, siis pane steriliseeritud purkidesse ning kaaneta kohe.

* Võid kasutada ka moosisuhkrut, seda läheb u 400 g. 

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.10.2010 18:03

Päris hea moos, teeks teinekordki

Raivo
posted on 30.08.2018 16:12

Teisi moose ma eriti ei tunnistagi!

Kajakas :)
postitatud 31.08.2013 16:27

Tegin just kahest kilost kreekidest, 2 liitrit ja väike 100g purgike peale, imemaitsvat moosi! Aitäh retsepti eest!

Riina
posted on 01.10.2017 21:55

Tegin juba teist korda kreegi moosi,ülimaitsev. Aitähh retsepti eest,puistasin natukene arooniaid ka sisse,värviks juurde,