Basiiliku-kabatšokisupp parmesaniga

Seda suppi võib valmistada nii kabatšokist kui ka teistest suvikõrvitsatest ning serveerida nii soojalt kui ka külmalt.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kabatšokki või suvikõrvitsat

1 sibul

25 g võid

2 keskmise suurusega kartulit

1 küüslauguküüs

pool sidrunit

7.5 dl kana- või köögiviljapuljongit

20 basiilikulehte

4 sl värskelt riivitud parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese suvikõrvits (kui tegemist on väga ülekasvanud kabatšokiga, siis võid selle ka koorida; samuti uurista välja pehme seemnetega sisu). Riivi suvikõrvits köögikombainis või tavalise riiviga jämedalt. Pane riivmass sõelale, puista peale teelusikatäis soola ja jäta kraanikaussi nõrguma.

Lõika sibul pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Sulata või supipotis, lisa sibul ja maitsesta soolaga. Kata pott kaanega ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehme.

Koori kartulid ja haki väikesteks kuubikuteks. Haki küüslauk. Riivi sidrunikoor. Pane kartulid, küüslauk ja sidrunikoor potti ning kuumuta veel mõned minutid. 

Suru riivitud ja nõrutatud suvikõrvits/kabatšokk võimalikult kuivaks, lisa supipotti. Kuumuta segades mõned minutit. Siis lisa kuum puljong ning kuumuta supp keemiseni.

Kata kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.

Lisa hakitud basiilikulehed. Püreesta supp kannmikseris või köögikombainis (vajadusel tee seda jaokaupa). Maitsesta supp soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Serveerimisel puista supile ohtralt parmesani - või sega parmesan supi sisse ja kaunista supp suvikõrvitsaribadega!

Retsept on mugandatud briti ajalehest The Times (Courgette, basil and Parmesan soup, by Lindsey Bareham). Kauni foto tegi Juta Kübarsepp ajakirja KODU&AED 2013. a. septembrinumbri jaoks. 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 08.09.2009 22:42

Täitsa maitsev supp.

Eneli
postitatud 03.09.2012 19:21

Mulle meeldib tummisem püreesupp, aga see oli ka väga hea. Lisasin serveerimisel ka tükeldatud keedumuna sisse ja jäin tulemusega väga rahule.

Jana
postitatud 30.07.2013 16:34

Ma jäin ka rahule ja soovitaksin ka teistele seda retsepti katsetada. Tegin retsepti järgi aga maitseaineid lisasin tunde ja silma järgi. Püreestamiseks kasutasin saumiksrit ja tegin kahes osas, sain hakkama küll :)

Maarja
postitatud 08.09.2013 12:29

Väga väga maitsev supp! Liialdasin kogemata soolaga ning seetõttu panin püreestamisel juurde veidi hapukoort, mis tegi supi mõnusalt siidiseks. Minu toitude suhtes küllaltki pirtsakas vanaema ütles, et seda suppi võiks ta iga päev süüa, kui keegi teeks :)

Ludmilla P @ FB
postitatud 20.09.2013 18:03

Väga maitsev oli

hannah
postitatud 03.10.2015 10:59

Täiesti söödav, teen juba mitmendat korda