Röstitud kõrvitsa ja fetajuustu pirukas

Kõrvitsat on hea röstida suurem kogus korraga. Osa võib niisama ära süüa, osa võib piruka sisse panna. Siin on üks lihtne ja hea pirukaretsept. Mina kasutasin muskaatkõrvitsat - sel on kaunim värv ja mõnusam maitse, aga tavaline kõrvits sobib ka!

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

400-500 g tükk röstitud kõrvitsat

200 g fetajuustu

peotäis kõrvitsaseemneid

oliiviõli

näpuotsaga tšillihelbeid

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud pärmi-lehttainast, siis lase sel esmalt külmkapis või toatemperatuuril sulada. 

Rulli tainas kergelt jahusel laual veidi suuremaks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele servadest kerge sisselõige - siis kerkivad servad paremini.

Rösti kõrvits näiteks selle retsepti järgi. Laota lehttainaplaadile (sisselõikest sissepoole) röstitud kõrvitsakuubikud, tükeldatud fetajuust ja kõrvitsaseemned, soovi korral puista peale ka veidi tšillihelbeid. Nirista peale veidi oliiviõli, soovi korral lisa maitserohelist (mina panin punet).

(Soola-pipart võid ka lisada, aga pea meeles, et fetajuust on soolane ning kõrvitsa röstimisel juba lisasid maitseaineid).

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni lehttainas on kenasti kuldpruun.

Serveeri soojalt või jahtunult.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 24.01.2010 00:12

Lisasin tshillihelbeid ja hakitud küüslauku, hästi maitsev oli.

katike
postitatud 10.02.2010 01:27

oli tõesti väga maitsev, soovitan soojalt

Hexy
postitatud 17.02.2012 17:46

Mulle maitses!!

Elve
postitatud 22.11.2010 19:21

Isegi kõrvitsaseemneteta oli maitsev. Lihtne teha ka.

tiiu
postitatud 22.11.2013 22:59

Võrratult lihtne retsept! Kahtlesin kõvasti lõpptulemuses, ent kuna mul oli ennem ootamatu külalise tulekut külmkapis ainsana nii fetajuust, kõrvits kui ka pärmilehttaigen, siis pikalt ei mõelnud ja tegin piruka valmis. Meeldis kõikidele väga. Kindlasti pakun seda külalistele veel. Kõrvitsaseemned annavad väga hea maitsenüansi juurde. Võibolla proovin järgmine kord lisada ka natuke küüslauku või punast sibulat.

Kaija
postitatud 17.05.2014 21:59

Väga maitsev! Lisasin päikesekuivatatud tomateid 4 tk (annavad sarnast soolasust, nagu fetajuust, lisaks maitsega oliivõli), 1 punase sibula ja 1 küüslaugu küüne. Tegin hariliku kõrvitsaga. Kõik kiitsid!

Catz
postitatud 11.04.2019 17:57

Röstisin kõrvitsa apelsini pipra ja tšilliga... ja taigna peale määrisin veidike toorjuustu muidu sama... väga hea tuli...

Tiina
postitatud 11.11.2020 20:47

Tõesti maitsev pirukas. Aga mulle tundub, et mitu korda pole mõtet kõrvitsat röstida. Päris pudruks läks piruka peal. Või siis jätta pisut kõvemaks algul.