Pane pihlakad* veega tulele ning keeda umbes 25 minutit.
Lisa suhkur ning keeda veel 5 minutit, kuni tekib siirup.
Kalla steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.
* Pihlakad võivad olla veidi mõrkjad. Kui soovid mahedamat siirupit, siis lase marjadel esmalt sügavkülmas läbi külmuda.
Retsept on mugandatud raamatust "Sahver: lihtsad hoidised" (Anni Arro, Angeelika Kang, Epp Mihkels; 2009, Menu Kirjastus)
Proovisin retsepti järgi, tulemuseks sai pigem pihlakad siirupis kui pihlakasiirup :) Kasutasin tavalisi pihlakaid (eelnevalt sügavkülmutatud, et magusamaks muutuksid) ja lisasin 1kg marjadele 500g asemel 600g suhkurt (muidu tundus liiga mõrkjas). Kes soovib puhast pihlakasiirupit, peaks ennem suhkru lisamist pihlaka kestad mahlast välja nõrutama. Kokkuvõttes on tegemist ühe väga huvitava hoidisega, mida tasub kindlasti proovida ;)
Pihlakasiirup
Pihlakasiirup sobib morsi tegemiseks, jäätise peale niristamiseks, prae maitsestamiseks ja pardikoiva marineerimiseks. Anni Arro retsept.