Anni Arro retsept küüslaugupesto valmistamiseks. Autor soovitab seda kasutada nt jõuluprae kõrvale või saiatainasse segamiseks.
4 tervet küüslauku
1 sl kuivatatud salveid
2 sl oliiviõli + veel veidi
maitse järgi soola
Jaota küüslaugupead küünteks, aga ära koori! Aseta küüslauguküüned ahjuvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Koori küüslaugud ning pane köögikombaini koos kuivatatud salvei, oliiviõli ja soolaga. Püreesta ühtlaseks pestolaadseks massiks.
Kalla saadud pesto steriliseeritud purki, kalla peale veel kiht oliiviõli ning sulge purk.
Seisab jahedas vähemalt paar kuud. Retsept on mugandatud raamatust "Sahver: lihtsad hoidised" (Anni Arro, Angeelika Kang, Epp Mihkels; 2009, Menu Kirjastus)
Röstitud küüslaugu ja salvei pesto
Anni Arro retsept küüslaugupesto valmistamiseks. Autor soovitab seda kasutada nt jõuluprae kõrvale või saiatainasse segamiseks.