Röstitud küüslaugu ja salvei pesto

Anni Arro retsept küüslaugupesto valmistamiseks. Autor soovitab seda kasutada nt jõuluprae kõrvale või saiatainasse segamiseks.

Kogus
2 dl
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 tervet küüslauku

1 sl kuivatatud salveid

2 sl oliiviõli + veel veidi

maitse järgi soola

Valmistamine

Jaota küüslaugupead küünteks, aga ära koori! Aseta küüslauguküüned ahjuvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Koori küüslaugud ning pane köögikombaini koos kuivatatud salvei, oliiviõli ja soolaga. Püreesta ühtlaseks pestolaadseks massiks.

Kalla saadud pesto steriliseeritud purki, kalla peale veel kiht oliiviõli ning sulge purk.

Seisab jahedas vähemalt paar kuud.

Retsept on mugandatud raamatust "Sahver: lihtsad hoidised" (Anni Arro, Angeelika Kang, Epp Mihkels; 2009, Menu Kirjastus)

LISA KOMMENTAAR