Kukeseened veinimarinaadis

Veinimarinaadis kukeseened säilivad külmkapis kuni aasta. Hea lisand õrnsoolalõhe, suitsusiia ning suitsulõhe kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 l kukeseeni

1 tk sibulat

estragoni

Marinaad:

2 dl valget veini

1 dl 5% äädikat

1 dl õli

1 tk loorberilehte

10 tera musta pipart

0.5 tl soola

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel ning keeda tasasel tulel 5 minutit.

Lisa õhukesteks ratasteks lõigatud sibul, kuumuta keemiseni. Koori pinnale tekkinud vaht.

Kuumuta eraldi potis kukeseened keemiseni, siis kurna ning lisa koos estragonilehtedega marinaadile. Kuumuta uuesti keemiseni, koori taas pinnale tekkinud vaht. Keeda tasasel tulel veel paar minutit.

Tõsta kukeseened koos marinaadiga kuumadesse steriliseeritud purkidesse.

Loe veel:

Retsept on mugandatud soomlaste Herkut.net lehelt, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 08.12.2009 16:29

Meie perele eriti ei maitsenud, külalised sõid, kuid kiitsid klassikalises marinaadis seeni rohkem. Võib olla mõne muu, mahedama maitsega valge veiniga proovin veel teha, aga ilmselt mitte.