Sega marinaadiained omavahel ning keeda tasasel tulel 5 minutit.
Lisa õhukesteks ratasteks lõigatud sibul, kuumuta keemiseni. Koori pinnale tekkinud vaht.
Kuumuta eraldi potis kukeseened keemiseni, siis kurna ning lisa koos estragonilehtedega marinaadile. Kuumuta uuesti keemiseni, koori taas pinnale tekkinud vaht. Keeda tasasel tulel veel paar minutit.
Tõsta kukeseened koos marinaadiga kuumadesse steriliseeritud purkidesse.
Meie perele eriti ei maitsenud, külalised sõid, kuid kiitsid klassikalises marinaadis seeni rohkem. Võib olla mõne muu, mahedama maitsega valge veiniga proovin veel teha, aga ilmselt mitte.
Kukeseened veinimarinaadis
Veinimarinaadis kukeseened säilivad külmkapis kuni aasta. Hea lisand õrnsoolalõhe, suitsusiia ning suitsulõhe kõrvale.