Jõevähid Savoy moodi

Retsept on Soome Savoy hotelli peakokalt Kai Kalliolt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 elusat Soome jõevähki

10 l vett

350 g jämedat meresoola

10 suhkrukuubikut

2 tillikimpu

Valmistamine

Pane elusad vähid natukeseks ajaks käesooja vette.

Kuumuta vesi keemiseni, siis lisa sool, suhkur ja 1 tillikimp. Pane vähid tugevasti mulisevasse vette ja keeda 3 minutit hetkest, kui vesi uuesti keema hakkab. Tõsta vähid välja ja pane teise nõusse, kalla leem peale.

Eemalda vana tillikimp ja pane uus asemele.

Jahuta külmkapis võimalikult kiiresti. Serveeri järgmisel päeval.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR