Peedi-karulaugusalat

Karulauk on kevadine vitamiinipomm, siin on seda lisatud peedisalatisse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g keedetud peeti

1 dl apelsinimahla

õli

köömneid

soola

suhkrut

soovi korral paar sl majoneesi

peotäis värsket karulauku

Valmistamine

Kuumuta õli pannil, lisa apelsinimahl, köömned ja tükeldatud peet. Vajadusel maitsesta soolaga. Sega ja kuumuta mõni minut.

Haki pestud karulaugulehed jämedalt. Tõsta soe peedisegu karulaugulehtedele, sega korraks läbi. (Soovi korral võid lisada majoneesi).

Serveeri kohe kas eraldi roana või pearoa lisandina.

Nipid ja soovitused:

  • Kui majoneesi mitte kasutada või kasutada veganmajoneesi, sobib roog ka veganitele!

Loe veel:

Retsept on mugandatud Kodu & Aia retseptivihikust "76 sooja ja külma salatit" (Elli Vendla & Maie Peterson, 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 26.05.2010 22:39

Köömneid oleks võinud rohkem panna.Väga maitsev salat.Polnud paha ka jahtununa.

Pille
postitatud 14.04.2016 02:38

Zoozi saadetud foto:

Hexy
postitatud 12.05.2016 07:54

Kui köömned kõrvale jätta oli salat päris hea.

Tiina
postitatud 30.03.2020 20:48

Kasutasin õunaäädikas marineeritud peete, nii ei pannud muid maitseained kui ainult soola. Kastmeks panin pisut majoneesi ja hapukoort. Väga mõnus!