Suvikõrvitsa-tikrimoos

Kasuta selle moosi tegemiseks rohelisi tikreid e. karusmarju.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g suvikõrvitsat

500 g rohelisi tikreid

2 tk sidrunit

2 tk haput õuna soovi korral

1 dl vett

500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Pese suvikõrvits, lõika pikuti pooleks. Vajadusel eemalda seemned. Koori ja viiluta sidrun ning õunad. Loputa tikrid, eemalda varretupsud.
Pane kõik ained potti (v.a. suhkur) ning keeda tasasel tulel, kuni kõik aoned on pehmed ning veidi pudruks keenud. Püreesta kannmikseris või saumikseriga.
Kalla saadud püree potti, lisa moosisuhkur. Keeda umbes kümme minutit, siis kanna moos steriliseeritud kuumadesse purkidesse ja kaaneta.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast Kotiliesi (15/2005, Kesäkurpitsa-marmeladi). Pildi tegi KÖÖGIKATAKE.

LISA KOMMENTAAR

Köögikatake
postitatud 09.08.2010 22:38

Tegin ilma õunteta. Mõnus tikrine maitse.

Lemmi
postitatud 17.08.2017 17:40

Praegu podiseb.Lisasin ka paki purustatud röstitud India pähkleid.Väga hea!

Lemmi
posted on 17.08.2017 18:00

Unustasin,minu moosi sees banaanid ka!