Tikri-banaanimoos

Omapärane moos tikritest e. karusmarjadest ning banaanist.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

800 g tikreid

0.5 dl vett

300 g banaani (ca 2 tk)

500 g moosisuhkrut (6 dl)

Valmistamine

Pane puhastatud tikrid ja vesi potti. Kuumuta, kuni marjadest hakkab eralduma auru.

Sega vähehaaval juurde moosisuhkur. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 5 minutit.

Lisa viilutatud banaanid ning keeda veel 10 minutit, potti aeg-ajalt raputades või moosi õrnalt segades.

Lase moosil umbes pool tundi jahtuda, sega paar korda. Kui marjad enam moosi pinnale ei kerki, võid moosi steriliseeritud purkidesse panna.

Retsept on soome ajakirjast Kotiliesi (Karviais-banaanihillo). Pildi tegi VIKE, kes soovitab suhkrukogust vähendada.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 01.08.2011 09:10

Väga magus moos hoolimata sellest, et kasutasin 1+3 moosisuhkrut ja seega koguseliselt poole vähem, kui siin retseptis kirjas. Aga mõnus sellegi poolest.

Hexy
postitatud 02.08.2011 19:53

päris hea

Helena
postitatud 12.08.2012 20:13

Mina olen teinud sellist moosi koos ingveriga. Väga särtsakas ja mõnus.