Tõeliselt maasikane maasikašarlott

Selle lihtsa šarloti tegemiseks kulub terve kilogramm maasikaid! Osa maasikamoosist läheb rullbiskviidi, ülejäänud täidisekreemi sisse.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

3 suurt muna

75 g suhkrut

45 g nisujahu (0.75 dl)

40 g kartulitärklist (0.75 dl)

0.75 tl küpsetuspulbrit

Maasikamoos:

1 kg maasikaid

200-250 g suhkrut

Täidis:

3.5-4 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

12 lehte želatiini

0.5-1 sidruni mahl

1 dl sooja vett

Valmistamine

Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 6-7 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase veidi jahtuda.
Valmista maasikamoos. Puhasta maasikad, pese ja nõruta hoolega. Püreesta köögikombainis suhkruga (võib jääda kergelt tükiline).
Määri umbes 400 g maasikamoosist veidi jahtunud biskviidile ja keera pikemast otsast tihedasti rulli. Lase jahedas veidi taheneda.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga, siis sega juurde ülejäänud maasikapüree ja sidrunimahl.
Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit, siis suru lehed ükshaaval kuivemaks ning sega kuuma vee hulka. Nirista želatiinisegu peene joana maasikatäidise hulka.
Vooderda 2-liitrine mitte väga kõrge kauss* toidukilega.
Lõika rullbiskviit umbes 1 cm viiludeks, vooderda nendega kausi põhi ja küljed.
Tõsta maasikatäidis ettevaatlikult peale. Kata ka pealt toidukilega ning lase koogil vähemalt järgmise päevani külmkapis tarretuda.

  • Mina kasutasin Iittala triibulist Origo kaussi - sobis kuju mõttes ideaalselt.
  • Ma muidu teen plaaditäie rullbiskviiti 4 munaga, aga kuna šarlott jääba peenikeste rullbiskviidiviiludega kenam, siis tegin seekord õhema biskviidi.

LISA KOMMENTAAR

Marit
postitatud 24.04.2017 16:53

Ilus sharlott, õrn roosa!!!