3 suurt muna
75 g suhkrut
45 g nisujahu (0.75 dl)
40 g kartulitärklist (0.75 dl)
0.75 tl küpsetuspulbrit
Maasikamoos:1 kg maasikaid
200-250 g suhkrut
Täidis:3.5-4 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
12 lehte želatiini
0.5-1 sidruni mahl
1 dl sooja vett
Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 6-7 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase veidi jahtuda.
Valmista maasikamoos. Puhasta maasikad, pese ja nõruta hoolega. Püreesta köögikombainis suhkruga (võib jääda kergelt tükiline).
Määri umbes 400 g maasikamoosist veidi jahtunud biskviidile ja keera pikemast otsast tihedasti rulli. Lase jahedas veidi taheneda.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga, siis sega juurde ülejäänud maasikapüree ja sidrunimahl.
Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit, siis suru lehed ükshaaval kuivemaks ning sega kuuma vee hulka. Nirista želatiinisegu peene joana maasikatäidise hulka.
Vooderda 2-liitrine mitte väga kõrge kauss* toidukilega.
Lõika rullbiskviit umbes 1 cm viiludeks, vooderda nendega kausi põhi ja küljed.
Tõsta maasikatäidis ettevaatlikult peale. Kata ka pealt toidukilega ning lase koogil vähemalt järgmise päevani külmkapis tarretuda.
Tõeliselt maasikane maasikašarlott
Selle lihtsa šarloti tegemiseks kulub terve kilogramm maasikaid! Osa maasikamoosist läheb rullbiskviidi, ülejäänud täidisekreemi sisse.