Pane jahu, suhkur, külm hakitud või ning mandlilaastud köögikombaini ning töötle peeneks riivsaialaadseks puruks. Laota saadud puru ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus, kuni puru on kuldne ja krõbe (15-17 minutit).
Täidise jaoks koori peet ja lõika 3 cm tükkideks. Pane koos keeva veega potti ning keeda umbes 15 minutit, kuni peeditükid on pehmed. Siis kurna ning püreesta köögikombainis ühtlaseks.
Pane peedipüree kaussi, lisa õunakuubikud, mesi ja riivitud muskaatpähkel. Sega hoolega läbi.
Kalla peedi-õunasegu ahjuvormi, puista peale röstitud mandlisegu.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni täidis on läbi küpsenud ja magustoit on täiesti kuum.
Briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli retsept (Beetroot and apple crumble). Pildi tegi VANDISTE.
Peedi-õunakrõbedik
Krõbeda mandlikattega ahjus küpsetatud magustoit (crumble). Briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli retsept.