Peedi-õunakrõbedik

Krõbeda mandlikattega ahjus küpsetatud magustoit (crumble). Briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purukate:

200 g nisujahu

200 g suhkrut

150 g külma magedat võid

100 g jahvatatud mandleid

Täidis:

200 g toorest peeti

1 kg õuna (nt Bramley)

2-3 sl vedelat mett

riivitud muskaatpähklit maitse järgi

Valmistamine

Pane jahu, suhkur, külm hakitud või ning mandlilaastud köögikombaini ning töötle peeneks riivsaialaadseks puruks. Laota saadud puru ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus, kuni puru on kuldne ja krõbe (15-17 minutit).
Täidise jaoks koori peet ja lõika 3 cm tükkideks. Pane koos keeva veega potti ning keeda umbes 15 minutit, kuni peeditükid on pehmed. Siis kurna ning püreesta köögikombainis ühtlaseks.
Pane peedipüree kaussi, lisa õunakuubikud, mesi ja riivitud muskaatpähkel. Sega hoolega läbi.
Kalla peedi-õunasegu ahjuvormi, puista peale röstitud mandlisegu.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni täidis on läbi küpsenud ja magustoit on täiesti kuum.

Briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli retsept (Beetroot and apple crumble). Pildi tegi VANDISTE.
LISA KOMMENTAAR

Vandiste
postitatud 29.09.2010 13:55

Väga hea magustoit, eriti hapude õuntega (mul Antonovkad), väike kogus vaniljest vahukoort kuulub samuti asja juurde :P. Keele viib alla!