Jogurti-maasikajäätis

Kui jogurt on vedelavõitu, siis nõruta seda esmalt marliga kaetud sõelal. Viin aitab jäätisel veidi pehmeneda.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g küpseid maasikaid

130 g suhkrut

2 tl viina

250 g paksu jogurtit (nt Saare kreeka jogurt)

1 tl sidrunimahla

Valmistamine

Lõika maasikad viiludeks. Sega kausis suhkru ja viinaga, kuni suhkur sulama hakkab. Kata kauss toidukilega ning lase toasoojas 2 tundi seista. Sega aeg-ajalt.

Pane maasikad ja kaussi kogunenud leem kannmikserisse või köögikombaini. Lisa jogurt ja sidrunimahl. Püreesta ühtlaseks, soovi korral hõõru läbi sõela.

Jahuta külmikus 1 tund, siis töötle vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele jäätiseks.

Mugandatud David Lebovitzi blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.08.2010 13:19

Tegin esmalt maasika-hapukoorejäätise ja see oli suurepärane. Kahjuks jogurti-maasikajäätis ei suutnud nii head maitseelamust pakkuda(ega tal ka muidu viga polnud).

Kaare
postitatud 05.06.2017 15:46

Mulle meeldis ja lastele ka! Selline kerge ja marjane.