Lase kirssidel sulada. Pane potti, soovi korral lisa klaasitäis vett või kirsimahla. Lisa suhkur, sool, kaneelikoor ja sidrun. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta umbes 5 minutit, kuni kirsid on pehmed.
Sega väikeses kausis omavahel hapukoor ja 4 sl kuuma kirsivedelikku. Tõsta pott tulelt, sega juurde hapukooresegu.
Jahuta ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad kirsikompotti, siis vett/mahla lisada pole vaja.
Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba hapukoort.
Kasutaja Koopatibi kirjutas 2019: "üllatavalt maitsev supp!
Tegin koduaia kirssidega, mis ajasid palju mahla välja, seega ekstra kirsimahla ei kasutanud."
Ungari külm kirsisupp (Meggyleves)
Ungarist pärit dessertsuppi serveeritakse jahutatult. Kasuta kindlasti hapukirsse!