Ungari külm kirsisupp (Meggyleves)

Ungarist pärit dessertsuppi serveeritakse jahutatult. Kasuta kindlasti hapukirsse!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud kirsse või kompotikirsse

75-100 g suhkrut

0.25 tl soola

1 kaneelikoor

umbes 1 cm paksune viil sidrunit

250 g hapukoort (nt Saare)

Valmistamine

Lase kirssidel sulada. Pane potti, soovi korral lisa klaasitäis vett või kirsimahla. Lisa suhkur, sool, kaneelikoor ja sidrun. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta umbes 5 minutit, kuni kirsid on pehmed.

Sega väikeses kausis omavahel hapukoor ja 4 sl kuuma kirsivedelikku. Tõsta pott tulelt, sega juurde hapukooresegu.

Jahuta ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad kirsikompotti, siis vett/mahla lisada pole vaja.
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba hapukoort.

Loe veel:

Retsept on  mugandatud USA ajakirjast Saveur (Hungarian Chilled Cherry Soup). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 30.08.2019 22:08

Mõnus magustoit, lastele ka meeldis.