500 g porgandeid
2 sl õli
2 hakitud küüslauguküünt
1 tl kuivatatud punet
0.25 tl ingveripulbrit
0.25 tl kaneeli
0.25 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl vedelat mett või agaavinektarit või vahtrasiirupit
näpuotsaga Cayenne'i pipart
Lõika porganditelt lehed, pese hoolega puhtaks. Aseta paraja suurusega ahjuvormi üksteise kõrvale*.
Sega väikeses kausis õli, mesi/vahtrasiirup/agaavinektar ja vürtsid. Nirista saadud segu porganditele, kontrolli, et kõik porgandid oleksid marinaadiga koos. Puista peale meresoola.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ilse.
Tegin seda küll üpriski vanadest talvistest porganditest, aga tulemus jäi endiselt väga maitsev. Küüslauku panin topelt (tuli tuju :)).
Tegin möödunud aastal ka neid, aga meie perele ei maitsenud, muidu söövad kõike mis kivist pehmem, aga seekord pidin need kahvliga purustama ja tegin kotlettideks ümber, aga siis läks kõhtu kõigil.
Vastuvõtt oli positiivne, jääb menüüsse.
Väga mõnusad porgandid ! Mul olid nõks kauem ahjus aga see võibolla on seotud ahju ja porgandite suurusega, muidu igati hea ja töötav retsept.
Vürtsikad porgandid ahjus või grillil
Magus-vürtsika maitsega porgandeid võib valmistada nii grill- kui ka tavalises ahjus. Vali noored terved porgandid, soovitatavalt pikad ja peenikesed.