Vürtsikad porgandid ahjus või grillil

Magus-vürtsika maitsega porgandeid võib valmistada nii grill- kui ka tavalises ahjus. Vali noored terved porgandid, soovitatavalt pikad ja peenikesed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandeid

2 sl õli

2 hakitud küüslauguküünt

1 tl kuivatatud punet

0.25 tl ingveripulbrit

0.25 tl kaneeli

0.25 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 sl vedelat mett või agaavinektarit või vahtrasiirupit

näpuotsaga Cayenne'i pipart

meresoola

Valmistamine

Lõika porganditelt lehed, pese hoolega puhtaks. Aseta paraja suurusega ahjuvormi üksteise kõrvale*.

Sega väikeses kausis õli, mesi/vahtrasiirup/agaavinektar ja vürtsid. Nirista saadud segu porganditele, kontrolli, et kõik porgandid oleksid marinaadiga koos. Puista peale meresoola.

Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni porgandid on pehmed.

Nipid ja soovitused:

  • Kui porgandid on jämedamad, siis lõika pikuti pooleks või isegi neljaks.
  • Veganliku versiooni jaoks kasuta magustamiseks agaavinektarit ja vahtrasiirupit ning mitte mett.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ilse.

LISA KOMMENTAAR

Meringue
postitatud 03.12.2010 23:55

Tegin seda küll üpriski vanadest talvistest porganditest, aga tulemus jäi endiselt väga maitsev. Küüslauku panin topelt (tuli tuju :)).

Ludmilla P @ FB
postitatud 19.09.2013 18:18

Tegin möödunud aastal ka neid, aga meie perele ei maitsenud, muidu söövad kõike mis kivist pehmem, aga seekord pidin need kahvliga purustama ja tegin kotlettideks ümber, aga siis läks kõhtu kõigil.

Vaike S @ FB
postitatud 20.09.2013 16:15

Vastuvõtt oli positiivne, jääb menüüsse.

Ilse
postitatud 05.06.2018 19:25

Väga mõnusad porgandid ! Mul olid nõks kauem ahjus aga see võibolla on seotud ahju ja porgandite suurusega, muidu igati hea ja töötav retsept.