Rabarbri-sidrunikissell

Sidrunikoore ja -mahlaga maitsestatud rabarbrikissell. Serveeri soovi korral koos vahukoorega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

500 g rabarbrit

3 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 sidruni mahl ja riivitud koor

2-3 sl kartulitärklist + veidi külma vett

Valmistamine

Tükelda rabarber. Pane kõik ained (v.a. kartulitärklis) potti ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni leem on maitsestunud ja rabarber pehmenenud.

Sega kartulitärklis vähese veega, siis nirista pidevalt segades kisselli hulka. Kuumuta esimese "mulksuni", siis tõsta pott tulelt. Ära enam sega!

Lase jahtuda, siis serveeri.

Retsept on Soome Ruokala.tv lehelt (Raparperi-sitruunakiisseli, Alex Nurmi). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 28.06.2017 23:44

Väga meeldis! Sidrun annab hästi mõnusa maitse.