100 g võid
5 suurt muna
3 dl suhkrut
5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
600-700 g rabarbrit
Toskakate:200 g võid
2 dl suhkrut
200 g mandlilaaste
3 sl nisujahu
1 dl 10% rõõska koort
Sulata või, lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur) omavahel, sõelu munavahu hulka. Sega kergelt läbi. Jaota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lõika rabarbrid õhukesteks viiludeks ning puista koogile. (Kui kasutad sügavkülmutatud rabarbrit, siis sulata ja nõruta hoolega enne koogile lisamist).
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kook on pealt helekollane.
Valmista samal ajal toskakate. Sulata potis või, sega juurde suhkur, mandlilaastud, nisujahu ja piim. Kuumuta keemiseni. Määri kuum toskakate ühtlase kihina eelküpsetatud koogipõhjale.
Küpseta veel 10 minutit kuumas ahjus, kuni toskakate on kaunilt kuldne.
Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks.
Retsept on tugevasti mugandatud soomlaste Pirkka-lehelt (Raparperitoska), pildi tegi Liina Vahter.
Maitses jumalikult või nagu abikaasa ütles: Ma pole kungi niiiiii head rabarbrikooki söönud.
Maitses väga hästi. Mõnusalt palju rabarbereid. Toskakatte oli ka hea krõbe ja maitsev. Soovitan seda kooki. Lihtne teha ja tulemus on hea.
Toscakate oli küll väga maitsev, aga põhjaga ma päris rahule ei jäänud, lootsin, et põhi meenutab rohkem toscakoogi põhja, mul ei jäänud nii mure.
Mulle see kook maitses.
Vat minul ei saanud ka põhi selline nagu oleks tahtnud, liialt õhuke jäi ka. Muidu oli täitsa enam vähem, pigem eelistaksin hapukoore-muna kattega kooki :)
Väga hea. Suur plaaditäis kadus 5-liikmelise pere kõhtu minutitega
õuntega oli ka imehea.
Minul vastupidi tuli põhi liiga paks. Äkki on lihtsalt ootused erinevad :) Aga sellega nõustun, et põhi võiks veits vähem saiane jääda. Võtsin u 700g külmutatud rabarberit ja sellest sulas välja imepisike tomp koogimaterjali. Üritasin asja päästa väikse topsi konservananassiga, mille kapist leidsin, aga tulemus jäi ikkagi veits kuiv. Külmutatud rabarberit tuleb kindlasti vähemalt topelt võtta.
Väga hea kook! Tegin väiksemas ahjuplaadis, teine kord proovin suuremas ka. Põhi tuli pehmem, aga arvan, et siin see peabki selline olema. Sobib väga hästi krõbeda kattega. Ja mulle meeldib, et rabarbrit on palju, teeb parajalt mahlaseks!
kas maasikatega jääb liiga lödi? praegu maasikauputus ;)
Olen mitu korda teinud ja väga hea alati!
Super rabarberikook, üks minu lemmikuid!
Toskakattega rabarbrikook
Krõbeda mandlikattega rabarbri-plaadikook. Rabarbrikattele pole eraldi suhkrut lisada vaja, sest hapusust tasakaalustab hästi mandlikatte magusus.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.