Toskakattega rabarbrikook

Krõbeda mandlikattega rabarbri-plaadikook. Rabarbrikattele pole eraldi suhkrut lisada vaja, sest hapusust tasakaalustab hästi mandlikatte magusus.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
ahjuplaaditäis (30 tk)
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

5 suurt muna

3 dl suhkrut

5 dl nisujahu

1.5 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

600-700 g rabarbrit

Toskakate:

200 g võid

2 dl suhkrut

200 g mandlilaaste

3 sl nisujahu

1 dl 10% rõõska koort

Valmistamine

Sulata või, lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur) omavahel, sõelu munavahu hulka. Sega kergelt läbi. Jaota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Lõika rabarbrid õhukesteks viiludeks ning puista koogile. (Kui kasutad sügavkülmutatud rabarbrit, siis sulata ja nõruta hoolega enne koogile lisamist).

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kook on pealt helekollane.

Valmista samal ajal toskakate. Sulata potis või, sega juurde suhkur, mandlilaastud, nisujahu ja piim. Kuumuta keemiseni. Määri kuum toskakate ühtlase kihina eelküpsetatud koogipõhjale.

Küpseta veel 10 minutit kuumas ahjus, kuni toskakate on kaunilt kuldne.
Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks.

Retsept on tugevasti mugandatud soomlaste Pirkka-lehelt (Raparperitoska), pildi tegi Liina Vahter

LISA KOMMENTAAR

vandiste
postitatud 06.06.2010 14:52

Maitses jumalikult või nagu abikaasa ütles: Ma pole kungi niiiiii head rabarbrikooki söönud.

Krista
postitatud 06.07.2010 21:36

Maitses väga hästi. Mõnusalt palju rabarbereid. Toskakatte oli ka hea krõbe ja maitsev. Soovitan seda kooki. Lihtne teha ja tulemus on hea.

Kirsike
postitatud 19.05.2011 10:36

Toscakate oli küll väga maitsev, aga põhjaga ma päris rahule ei jäänud, lootsin, et põhi meenutab rohkem toscakoogi põhja, mul ei jäänud nii mure.

Hexy
postitatud 04.06.2011 20:55

Mulle see kook maitses.

Cappy
postitatud 10.05.2012 11:12

Vat minul ei saanud ka põhi selline nagu oleks tahtnud, liialt õhuke jäi ka. Muidu oli täitsa enam vähem, pigem eelistaksin hapukoore-muna kattega kooki :)

Inks
postitatud 12.06.2013 21:45

Väga hea. Suur plaaditäis kadus 5-liikmelise pere kõhtu minutitega

ss
postitatud 27.08.2013 23:58

õuntega oli ka imehea.

TN
postitatud 01.07.2014 09:23

Minul vastupidi tuli põhi liiga paks. Äkki on lihtsalt ootused erinevad :) Aga sellega nõustun, et põhi võiks veits vähem saiane jääda. Võtsin u 700g külmutatud rabarberit ja sellest sulas välja imepisike tomp koogimaterjali. Üritasin asja päästa väikse topsi konservananassiga, mille kapist leidsin, aga tulemus jäi ikkagi veits kuiv. Külmutatud rabarberit tuleb kindlasti vähemalt topelt võtta.

vimi
postitatud 25.05.2015 15:04

Väga hea kook! Tegin väiksemas ahjuplaadis, teine kord proovin suuremas ka. Põhi tuli pehmem, aga arvan, et siin see peabki selline olema. Sobib väga hästi krõbeda kattega. Ja mulle meeldib, et rabarbrit on palju, teeb parajalt mahlaseks!

maasikas
postitatud 09.07.2015 10:42

kas maasikatega jääb liiga lödi? praegu maasikauputus ;)

reti
postitatud 11.07.2015 11:03

Olen mitu korda teinud ja väga hea alati!

M.
postitatud 22.12.2018 13:33

Super rabarberikook, üks minu lemmikuid!