Cantucci on krõbedad Itaalia küpsised, tuntud ka biscotti nime all. Sobivad hästi espresso-kohvi või Vin Santo dessertveini sisse kastmiseks. Siin on David Lebovitzi šokolaadiküpsiste mugandus.
Sega väiksemas kausis jahu, kakaopulber, sooda ja sool.
Klopi suuremas kausis munad, suhkur, vanilliekstrakt ja mandliekstrakt ühtlaseks. Sega vähehaaval juurde kuivained, viimasena sega juurde hakitud mandlid ja šokolaad. Surut tainas ühtlaseks.
Jaota tainas kaheks ning veereta kumbki tainatükk kergelt jahusel laual küpsetusplaadi pikkuseks pätsiks. Tõsta mõlemad tainapätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes nende vahele piisavalt ruumi. Suru pätsid pealt kergelt lamedaks.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit, kuni pätsid katsudes küpsed tunduvad.
Võta ahjust välja ja lase 15 minutit jahtuda.
Tõsta kumbki päts lõikelauale ning lõika sakilise noaga 1-1,25 cm viiludeks (soovitavalt veidi diagonaalselt).
Laota küpsised ahjuplaadile ning pane uuesti 20-30 minutiks ahju ja küpseta krõbedaks.
Lase täielikult jahtuda.
Cantucci-küpsised säilivad kuni kaks nädalat õhukindlas karbis.
Šokolaadi-cantucci
Cantucci on krõbedad Itaalia küpsised, tuntud ka biscotti nime all. Sobivad hästi espresso-kohvi või Vin Santo dessertveini sisse kastmiseks. Siin on David Lebovitzi šokolaadiküpsiste mugandus.